“Volgend jaar zal alles beter zijn.” “Dit jaar hadden we onevenredig veel investeringen.” En 365 dagen later staat er weer een summiere winst onderaan de streep. Ondernemers die het grotere plaatje van geld net snappen, gaan nooit winst maken.

Waar blijft dat geld?

De timmerman vervangt zijn zaagtafel elke vijf jaar. En toch schrikt hij steeds van het aankoopbedrag, want dat heeft hij niet klaar liggen. De winkelier plaatst regelmatig een advertentie in de krant en doet ook mee aan leuke buurtinitiatieven. Al de kleine bedragen stapelen op tot een verrassend totaal bedrag. Zonder bijpassend resultaat.

Snap jij jouw financiën?

Het bedrag dat op je rekening staat is niet je winst. Toch handelen veel MKB’ers wel op basis van die informatie. Ze geven extra uit en vergeten te reserveren. Ze handelen impulsief en hebben geen budgetten. Jij toch wel?

‘For a rainy day’

Door te reserveren heeft die grote investering geen invloed op je winst van een bepaald jaar. Geld voor een tegenslag of een vernieuwing is al tijdig opzij gelegd. We leven in een tijd waarin privé misschien ‘out of the pocket’ grote aankopen kunnen worden gedaan, maar bij veel ondernemingen kan dat (nog) niet.

Waar zit de stop knop?

Door te budgetteren weet je voorafgaand aan een jaar of project, welke posten flexibel en vast zijn. Door een limiet te stellen op een aantal posten word je geprikkeld om keuzes te maken. Vaak een keuze tussen impulsief extra geld uitgeven zonder doel en een welverdiende winst voor de ondernemer.

Verdiepen geeft winst

Uiteraard wil jij een gezonde winst en niet voor vervelende onverwachte uitgaven komen te staan. Bespreek daarom nog eens met jouw boekhouder hoe het alweer zit met reserveren, afschrijven en budgetteren voor jouw business.

MKB Groei Gemak helpt bij onduidelijkheid in de financiën.

Passie voor MKB

Ik word heel blij wanneer ik help bij het behalen van succes. Vertel jij mij jouw ambitie?

Bel 06 46 21 63 91