Vroeger kon ik genieten van het programma ‘Over de balk’ waarin blunders van gemeenten aan de kaak werden gesteld. Je lacht je dood om een tunnel naar niets en een parkeerplaats voor invaliden boven aan een trap. Als wethouder kan je er helaas hard over struikelen.

Bewegen is altijd risicovol

Natuurlijk wil ik dat het rijk wijs met mijn belasting centjes om gaat. Tegelijkertijd wil ik ook dat zij met de tijd mee gaan. En net als bij ondernemers betekent dit dat zij fouten mogen maken. Zonder die risico’s hadden wij nu geen Afsluitdijk, Flevopolder of Deltawerken.

Meer dan voltreffers

Het rijk heeft last van de kritische blik van burgers. Ondernemers hebben vaak last van hun eigen portemonnee. Elke innovatie of nieuw product moet meteen een succes zijn. Bij teleurstelling voelt het als weggegooid geld en wordt de geldkraan voor een nieuw project verder dicht gedraaid. Stom!

Missers tellen mee

Bij productvernieuwing moet jij onderscheid maken tussen proces en rendement. Om mee te gaan met jouw tijd is het wijs om bijvoorbeeld elk jaar een nieuw product te lanceren. En daar ook de middelen voor te reserveren. Niet elk product zal slagen, maar de kans op succes ontstaat.

Over de balk bestaat niet

Ik juich ondernemers en gemeenten toe die producten blijven lanceren. Want zij komen uiteindelijk met de echte vernieuwing. In Groningen hebben we al stoplichten die fietsers voorlaten bij regen. Succes. Dat weegt voor mij al ruim op tegen het ongelukkige ‘foetspad’ in Haren waar verkeersstromen door elkaar schieten.

MKB Groei Gemak helpt bij nemen van risico’s.

Passie voor MKB

Ik word heel blij wanneer ik help bij het behalen van succes. Vertel jij mij jouw ambitie?

Bel 06 46 21 63 91