Iedereen met overgewicht of ondergewicht weet het: Een tijdelijk intensief dieet levert nooit structurele verbetering. Waarom denken ondernemers dan toch dat zij met een eenmalige actie hun omzet kunnen verhogen?

Help mij met een actie!

Ik kom ze in alle soorten maten tegen. Initiatieven om een structurele vraag met een tijdelijke, vaak dure, inspanning voor de korte termijn op te lossen. “We hebben nu een topaccountmanager nodig!”, “We moeten nu TV reclames maken voor meer klanten!”, “We moeten meteen alle onrendabele producten uit ons assortiment gooien!”.

Actie is het begin van het einde

Iemand die bij mij komt met een vraag om een actie geeft eigenlijk meteen aan dat er niet naar lange termijn wordt gekeken. De ondernemer is in paniek en wil op korte termijn resultaat. En dat kan niemand leveren, omdat nog nooit rustig de structurele vraag is onderzocht.

Plannen is het begin van succes

Heb jij een jaarplan? Voor de marketingactiviteiten? Voor de budgettering? Voor de ontwikkeling van je medewerkers? Omzet groeit alleen wanneer je er structureel aan werkt. Kosten dalen alleen wanneer je er periodiek op stuurt. Talenten zijn vaak al in huis, wanneer je regelmatig naar je mensen luistert.

Plan regelmatig en samen

Zet je onderneming niet op een crashdieet, maar breng regelmaat in de groei en ontwikkeling van je bedrijf. Zet een paar maal per jaar een lijn uit en kijk of het lukt die vast te houden. Vraag hulp daar waar het nieuw of moeilijk is. Vraag nooit hulp voor een ‘actie’.

MKB Groei Gemak helpt bij structurele vragen, structureel beantwoorden.

Passie voor MKB

Ik word heel blij wanneer ik help bij het behalen van succes. Vertel jij mij jouw ambitie?

Bel 06 46 21 63 91