Wanneer je samenwerkt in een relatie, in een sportteam of op het werk, dan is feedback een manier om de gezamenlijke performance te verbeteren. Benoemen wat niet goed werkt hoort daar bij en jij moet vrij zijn om nee te kunnen zeggen. Hoe ben je kritisch met behoud van een goede relatie?

Gedrag is niet fout

Een kind dat een vierkant blokje door een rond gat probeert te krijgen doet iets wat niet kan. Je kunt benoemen dat dit niet werkt. In samenwerking gaat het vaak over gedrag. Frictie kan ontstaan vanuit verschillende verwachtingen of normen en waarden. Maar gedrag is niet fout.

Wie heeft het probleem?

Persoonlijk ben ik erg allergisch voor mensen die communiceren als een flitspaal. Ze zijn erg goed in het benoemen wat ik volgens hen niet goed doe. “Jij rijdt te hard!” en “Jij bent of doet het fout.” Doordat deze communicatievorm zich op mij richt en negatief is, nodigt het niet uit tot verdere coöperatie. Ik voel geen reden tot gedragsverandering.

Niemand wil stilstaan

Andere mensen communiceren als een rood stoplicht. Ze houden de boodschap bij zichzelf. “Ik wil dat je dat niet doet.” In deze vorm ben ik niet het onderwerp. Het is duidelijk een wens van de ander. Toch sta ik na deze boodschap opeens stil op een punt waar ik eigenlijk verder wil. Invulling van de wens zorgt dat ik stop.

Veilig oversteken

Om de relatie te behouden moet ik aangeven welk gedrag ik graag zie om samen vooruit te komen. Het doel van die lampen bij het kruispunt is om ongelukken te voorkomen en samen veilig verder te gaan. Het zijn verkeerslichten. Signalen die benoemen hoe zij jou het liefst veilig laten oversteken.

Verzoeken i.p.v. verwijten

Rood wil 'dat jij even wacht'. Oranje wil 'dat jij voorzichtig doet'. En groen wil 'dat je vooruit gaat'. Als manager is het veel productiever om te benoemen wat jij wél wil, dan benoemen wat iemand fout doet. Soms is de ander niet eens bewust van bepaald gedrag. Een aanval zal zelden verandering veroorzaken.

MKB Groei Gemak helpt teams om in beweging te blijven.

Passie voor MKB

Ik word heel blij wanneer ik help bij het behalen van succes. Vertel jij mij jouw ambitie?

Bel 06 46 21 63 91