Groeien gaat vaak over nieuwe maten en normen stellen. Het liefst gooien we het roer meteen om naar de nieuwe standaard. Helaas is de realiteit vaak anders. Twee maal zoveel klanten heb je niet met een druk op de knop. Een cultuurverandering kost tijd. De koers wijzigen van een olietanker moet je plannen en vraagt geduld.

Kapitein wil snelheid

Omdat bij veel MKBérs het succes van het bedrijf nog direct invloed heeft op de inkomsten van de directeur, wil deze vaak groei zo snel mogelijk gerealiseerd zien. Veranderen doen we vandaag! Een bedrijf overnemen vraagt slechts een handtekening. Het samenvoegen van de bedrijfsprocessen en cultuur gaat echter in kleine stapjes.

Het schip is de baas

Een olietanker van 300 meter heeft een draaicirkel van bijna 1500 meter. Die draai moet je tijdig inzetten en stabiel vasthouden. Uiteraard kijkt de kapitein naar al zijn metertjes en naar de kade om schade te voorkomen. Dat is zijn taak. Radicaal aan het roer trekken niet. Dat heeft behoorlijke averechtse effecten.

Klein maar erg fijn

Er is geen magische methode om snel te groeien. Het openen van een tweede winkel kost nou eenmaal voorbereiding en enkele aanloopmaanden voordat het gewenste niveau bereikt is. Alle aandacht en euforie moet zitten in de kleine stapjes. Continu verbeteren. Vanuit een plan maak je stappen en meet je of er beweging in zit. Om vervolgens de volgende stap te zetten.

Scherpe randjes vermijden

Binnenvaartschepen varen tussen twee kades. Dat is hun bandbreedte. Een goede stuurman blijft kijken of hij binnen de bandbreedte blijft. De koers of snelheid mag best een beetje afwijken van de verwachting. Zolang we maar vooruit gaan. En ja, een tanker kan hard botsen. Maar dat is iets wat een kapitein ook moet leren. Groei gaat met vallen en opstaan.

MKB Groei Gemak helpt bij sturen op langer lopende veranderingen.

Passie voor MKB

Ik word heel blij wanneer ik help bij het behalen van succes. Vertel jij mij jouw ambitie?

Bel 06 46 21 63 91