Wat gebeurt er met iemand die zijn hele leven te horen krijgt dat hij er erg goed uit ziet? Mooie ogen. Glanzend haar. Lang postuur. Zo iemand wordt onzeker op het moment dat de ouderdom er in schiet. Plastische chirurgie is hierdoor een bloeiende industrie. Complimenteren op persoonskenmerken is een makkelijke maar onwenselijke manier van feedback.

Fouten maken moet

In een groeiende organisatie is ruimte voor fouten maken belangrijk. De ruimte voor flaters, successen en de ontwikkeling wordt bepaald door de mate van feedback. Wanneer jij iemand complimenteert of bekritiseerd op persoonskenmerken zoals kracht, snelheid, creativiteit, daadkracht of uitstraling dan is er weinig ruimte om te groeien.

Niemand wil goed of fout zijn

Wil je iemand duidelijk maken dat zijn handelen invloed heeft op het resultaat (goed of fout) dan is feedback op acties nodig. Jouw secretaresse kan meer met de opmerking “Wat heb je een mooie zomerse outfit uitgekozen.” dan “Wat zie je er weer prachtig uit.”

Iedereen wil fouten verbeteren

Feedback op activiteiten helpt bij het verhogen van verantwoordelijkheidsgevoel. De ontvanger krijgt geen mogelijkheid om succes of falen aan een externe factor te wijden. Iemand die wil groeien zal zich aangesproken voelen en kan mogelijk met jouw tips volgende keer beter presteren.

MKB Groei Gemak helpt met stimuleren van fouten maken.

Passie voor MKB

Ik word heel blij wanneer ik help bij het behalen van succes. Vertel jij mij jouw ambitie?

Bel 06 46 21 63 91