Het rommelt in je zaak. Niet alle medewerkers kunnen met elkaar door één deur. Of nog duidelijker; jij als baas hebt een mindere klik met een medewerker. Waar zit dat in en hoe kan je daar op sturen?

Eenheid is succes voor werk

In een kleine organisatie of een klein team is resultaat sterk afhankelijk van werkplezier en samenwerken. In harmonie zijn meer creatieve oplossingen te bedenken voor uitdagingen. Bij een klik valt er veel meer van elkaar te leren. En uiteraard is er minder ziekte bij een sprankelend team. Maar eenheid is geen vanzelfsprekendheid.

Plezier is makkelijk te verpesten

Vaak wordt gedacht dat verschillende karakters de kern is voor onrust in het team. Te veel haantjes bij elkaar. Of verschil in leeftijd of achtergrond. Genoeg onderzoeken tonen echter aan dat ook onafhankelijk van die factoren mensen tegen elkaar zijn op te zetten. Onbegrip is zo gecreëerd.

Respect is goed te stimuleren

Een ondernemer is echter gebaad bij eenheid en respect. De oplossing ligt in afhankelijkheid. Vaak kan iemand zijn taak redelijk autonoom vervullen. Dan is het makkelijk om je af te zetten tegen iemand anders; om welke reden dan ook. Door afhankelijkheden te creëren verbeterd meestal de sympathie naar elkaar.

Sympathie komt uit samenwerken

Een veel gebruikte methode zijn teamdagen. Wanneer het niet binnen het werk kan, is samenwerken buiten het werk een goede optie. Activiteiten moeten opgezet zijn zodat iedereen een ‘puzzelstukje’ heeft die wat bijdraagt aan de taak en rol van een ander. Teamsport tegen de concurrent of een gezamenlijke survival doet wonderen.

Liefde is soms een brug te ver

Zakelijke liefde is misschien te ver gezocht. Maar respect en sympathie zijn te stimuleren. Uiteraard werkt dit alleen wanneer de kern van de onrust niet in het vakinhoudelijke ligt. Doet iemand zijn werk niet in teambelang (Te laat, onzorgvuldig, onbetrouwbaar) dan verdient dit een andere aanpak.

MKB Groei Gemak helpt bij sturen op je team.

Passie voor MKB

Ik word heel blij wanneer ik help bij het behalen van succes. Vertel jij mij jouw ambitie?

Bel 06 46 21 63 91