Na enkele jaren van groei neem jij als eigenaar een accountmanager aan voor extra omzet. Verwachtingen liggen hoog. Resultaten blijven uit. Vaak is er een schijnbaar falen en lijkt de accountmanager uit zijn neus te eten. Verkeerde persoon, of verkeerde verwachting?

Topper gezocht

Natuurlijk zoek je die gretige persoon die zich 200% inzet om de omzet te laten groeien. Maar wanneer ik een directeur vraag wat verwachtingen zijn qua taken om 40 uur per week te vullen, blijken die vaak onrealistisch. Koud bellen klinkt makkelijk, maar werkt zeker niet altijd.

Onbeperkt bellen

Heb je zelf wel eens 30 tot 40 uur in een week onbekenden gebeld? En wat waren de resultaten? Wat was je energie om daarnaast nog andere taken geconcentreerd te doen? Het is logisch dat iemand zich gaat verschuilen achter andere irrelevante taken om niet fulltime te bellen. Wat is de diversiteit van taken?

Geduldig zaaien

Een tweede aandachtspunt zijn mogelijkheden in de markt. Een tractor is een vervangingsproduct die jaren mee gaat. Dan kan iemand contact leggen totdat die een ons weegt, maar een verkoop laat op zich wachten. Stuur jij op deals of op vergroten van bekendheid? Kijk vooral naar inspanning en overtuiging van je medewerker.

De vent is de tent

Veel producten of diensten hebben een emotionele lading. Die zijn niet door elke willekeurige man in pak aan te bieden. Bij veel diensten verkoop je vertrouwen. Dat is er altijd geweest in jou als directeur en soms zelfs uitvoerder. Kan jouw kennis, ervaring en overtuiging wel zo makkelijk worden verkocht door een ander?

Hopen op magie?

In de kern vraag ik altijd wat het bedrijf tot op heden nieuwe klanten heeft gebracht. Daar moet jij als ambitieuze directeur op doorpakken. Verwacht niet dat een accountmanager opeens met een andere aanpak klanten kan toveren. Kijk vooral waar jullie samen met aanvullende kwaliteiten en meer tijd succes kunnen boeken.

MKB Groei Gemak helpt bij realiseren van realistische acquisitie.

Passie voor MKB

Ik word heel blij wanneer ik help bij het behalen van succes. Vertel jij mij jouw ambitie?

Bel 06 46 21 63 91