Arbeidsregelgeving verandert. De kans dat een ondernemer vast komt te zitten aan een onproductieve medewerker neemt toe. Jij wilt de beste mensen om je heen. Maar je wilt niet dat ze een loden last worden meteen na het tekenen van het contract voor onbepaalde tijd. Ben jij wel aan het doorselecteren?

Afscheid nemen moet

Afscheid nemen kost geld. Altijd. Je hebt immers tijd geïnvesteerd in een medewerker. Daarom behouden veel ondernemers incompetente collega’s. En juist dat kost op termijn veel meer geld. Probeer maar eens een medewerker weg te krijgen die eigenlijk al 5 jaar geen zin meer heeft in zijn werk, maar wel zijn hypotheek moet betalen.

Organiseer verfrissing

Een gezond bedrijf heeft doorstroming. Elk jaar komen er nieuwe mensen en gaan anderen op zoek naar nieuwe avonturen. Dat is goed voor de kennis en betrokkenheid binnen het bedrijf. Dat is goed voor de werkvreugde en carrière van de medewerkers. Gaat die doorstroming niet natuurlijk? Dan moet jij die organiseren.

Verwijden de zwakste schakel

Maak je medewerkers duidelijk dat je elk jaar van 10% het contract niet verlengt. Ten goede van het bedrijf en de kwaliteit en werkvreugde van het hele team. Waar jij op doorselecteert bepaal je zelf, en daar ben je transparant in. De 10% wordt opgevuld met nieuwe collega’s met frisse kennis, attitude en ideeën.

Voorkom culturele rituelen

Maak je medewerkers duidelijk dat er een houdbaarheid zit aan hun inzet. Na zeven of acht jaren in dezelfde functie zijn er te veel patronen ontstaan. Voor eigen prikkels en voor flexibiliteit van het bedrijf is uitstroom een goede stap. Juridisch hebben ze uiteraard een contract. Maar vanuit kansen voor henzelf is het goed om samen naar buiten te kijken.

Kans op groeidiamanten

Het kan zijn dat de nieuwe mensen minder goed zijn dan de oude. Maar ze kunnen ook beter zijn. 10% tijdelijk mindere kwaliteit is op te vangen. De meerwaarde zit in de verfrissing van je team. Niemand houdt van collega’s die hun tijd uitzitten en niets bijdragen. Een jonge hond doet wonderen voor het team.

Vermijd het drijfzand

Tijden veranderen. Het kan voorkomen dat een eerder erg productieve medewerker nu de minst waardevolle is, ook in een andere rol. Of dat iemand écht te lang in eenzelfde rol zit. Ook dan moet je doorpakken. Dat kost een zakje geld. Alleen nooit meer dan een gedemotiveerde onrendabele collega. Creer doorstroming.

MKB Groei Gemak helpt bij personeelsontwikkeling.

Passie voor MKB

Ik word heel blij wanneer ik help bij het behalen van succes. Vertel jij mij jouw ambitie?

Bel 06 46 21 63 91