Iedereen heeft een favoriete kleur. Kan je die veranderen en wat voor invloed heeft jouw kleur op het succes van het bedrijf? Vanuit de HRM en Communicatiewetenschappen komen er vele modellen op je af die jou maar al te graag in een gekleurd vakje plaatsen. Vaak herken jij jezelf daar in. Maar wat kan je er mee?

Het juiste verhaal

De basis van deze testen ligt in een verdeling aan de hand van twee assen. Niet elke test is daardoor gelijk, ook al gebruiken zij dezelfde kleuren en termen. De Roos van Leary gaat over communiceren en pakt de assen over leidend gedrag en samenwerkend gedrag. Anderen gaan bijvoorbeeld over introvert of extravert, of een as met progressief en conservatief.

360 graden feedback

Zelfreflectie en sociaal wenselijk gedrag gaan hand in hand. Laat een test invullen door meerdere personen middels 360 graden feedback. Dat geeft vaak een goede ingang om onbewust onbekwaam gedrag te duiden en bespreekbaar te maken. Geen 360 graden mogelijk? Bespreek de test dan met meerderde personen en kijk of zij gedrag herkennen.

Erkenning voor verschil

Een test is te gebruiken om een complementair team te creëren of juist onenigheid in een team bespreekbaar te maken. Verschil in kleur spreekt mensen snel aan en zorgt voor een basis voor begrip. In een maatschap met zes ‘rode’ haantjes bleek het erg nuttig dat wij een ‘blauwe’ officemanager hadden die rust bewaakte.

Verandering in de markt

Het kan voorkomen dat jouw personeelsbestand niet meer past bij de kleuren die er nodig zijn in de toekomst. Trainen blijkt vaak duur en niet effectief. Nieuwe mensen binnen halen wel. Hier sluipt echter wel het risico op cultuurbehoud. Een nieuw individu wordt vaak door bestaande normen beknopt. Kijk of het mogelijk is meerdere mensen met de nieuwe kleur in één keer aan te nemen.

Leider heeft leidende kleur

Om een bedrijf een nieuwe levensfase in te loodsen zijn bij elke levensfase andere vaardigheden nodig. Veel ondernemers hebben van alle kleuren wat, en bezitten de kwaliteit om per fase specifieke mensen te binden die hen vanuit een bepaalde kleur helpen. Heb jij een dominante kleur als eigenaar? Let dan goed op of die wel bij de huidige situatie past!

MKB Groei Gemak helpt met inzicht in teamgedrag.

Passie voor MKB

Ik word heel blij wanneer ik help bij het behalen van succes. Vertel jij mij jouw ambitie?

Bel 06 46 21 63 91